Vrijwilligers

 

Hartelijk dank voor de door u getoonde interesse! Wij zijn hard op zoek naar vrijwilligers. Mensen die iets willen betekenen voor nieuwkomers in de gemeente Rhenen.

 

Taalmaatje

Vindt u het leuk om uw kennis van de Nederlandse taal te delen, dan is dit misschien iets voor u. Dit kan op verschillende manieren, zoals (voor)lezen, schrijven of spreken.

 

Gastgezin

Uw gezin is een vitaal stukje Nederlandse cultuur. Bij uitstek een plek, waar nieuwkomers kunnen ervaren wie wij Nederlanders zijn en onze samenleving kunnen leren begrijpen. Deel deze cultuur door het verwelkomen van een nieuwkomer in uw huis. Bijvoorbeeld tijdens een maaltijd of door het uitnodigen van nieuwkomers bij een gezinsactiviteit.

 

Sociaal contact of gezelligheid

Houdt u van gezelligheid en een babbel, laat een nieuwkomer hierin delen! Bijvoorbeeld door een gesprek onder het genot van een kop koffie of het ondernemen van een leuke activiteit.

 

Helpende handjes

Bent u een doener en een beetje handig, meldt u dan aan! Te denken valt aan het uitvoeren van klussen in en rondom het huis, vervoer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of helpen bij een verhuizing.

 

Gedragscode

Voor onze vrijwilligers hebben wij een gedragscode opgesteld, waaraan wij elkaar houden.
Verder is ook een VOG vereist voor de meeste vrijwilligersfuncties binnen onze stichting.
Bij de intake door onze coordinator(en) wordt u hierover verder geinformeerd.